parallax background
Autenticitate. Varietate. Acceptare.

Asociația AVA

Misiunea noastră este de a aduce liniște, echilibru și zâmbete pe chipurile copiilor cu dizabilități și familiilor acestora prin conectarea terapiilor ce stimulează partea cognitivă cu terapiile ce antrenează partea psihomotorie, și aducerea atenției asupra importanței îmbinării activităților în funcție de stadiile de dezvoltare și potențialul copiilor. Foarte importantă în acest proces este familia și susținerea persoanelor de referință pentru micuți.

Terapia 3C

Cu ajutorul acestui tip de terapie se realizează stimulare neuro-psihomotorie folosind un complex de exerciții de coordonare ochi-mână, ochi-picior, structurate pe un suport codat.
Copiii dobândesc un comportament psihomotor autonom și adaptativ. Copiii cu nevoi speciale vor ajunge să își structureze un mod de gândire care să le permită să-ți planifice mișcările, îi va ajuta să înțeleagă mișcările celorlalți și să poată da un răspuns atunci când acțiunile celor din jur li se adresează (jocul, mersul pe stradă, etc). Se stimulează motricitatea fină și grosieră, de dezvoltă corespunzător componentele psihomotricității copiilor, își însușesc schema corporală, își dezvoltă inteligența motrică, lateralitatea și mișcările rapide (viteza de reacție).

Grupuri de socializare și creatie

În cadrul grupurilor, copiii sunt expuși la un număr mai mare de persoane, astfel putând învăța să accepte, să împartă și să comunice şi cu persoane mai puțin familiare. Totodată, grupurile de socializare oferă posibilitatea generalizării abilităților învăţate în terapie fiind formate ţinând-se cont de compatibilitatea nivelului de dezvoltare al copiilor
Prin jocuri şi exerciţii, copiii pot deprinde următoarele abilităţi: abilitatea de a interacționa cu ceilalţi copii şi adulţi; de a intra în joc cu ceilalți; de a coopera; de a înţelege emoţiile altora şi de a le tolera; de a cere ajutor și de a oferi ajutor; de a comunica eficient; de a iniţia şi a menţine o relaţie sau interacţiune cu un alt copil; abilitatea de a împărţi obiecte; abilitatea de a respecta regulile aferente unei situaţii sociale; abilitatea de a coopera cu ceilalţi în rezolvarea unei sarcini; abilitatea de a lega prietenii, de a-şi exprima sentimentele într-o manieră acceptată social.
În timpul în care copiii sunt la grup, părinții vor putea „respira” folosind timpul fără copil pentru a-și rezolva anumite lucruri presante, sau se va putea odihni.

Logopedie

Logopedia se concentrează asupra îmbunătățirii discursului copilului și abilităților de a înțelege și de a exprima limbajul, inclusiv limbajul non-verbal prin coordonarea gurii pentru a produce sunete cu scopul de a forma cuvinte, propoziții și prin înțelegerea și exprimarea limbajului.
Tulburările de vorbire pot afecta toți oamenii indiferent de vârstă, însă mai ales copiii. Un copil cu tulburări de comunicare va întâmpina probleme când va vrea să comunice cu ceilalți, deoarece este posibil să nu înțeleagă anumite sunete sau să nu le poată pronunța.
De asemenea, copilul poate întâmpina dificultăți în alegerea și ordonarea cuvintelor, precum și a structurării unei propoziții sau fraze.

Grup suport pentru părinți

A avea un copil cu dizabilități este o experiență încărcată de stres. De aceea, pe lângă intervențiile necesare pentru copil, este nevoie ca părinții să aibă grijă de ei înșiși, prin intervenții special gândite pentru ei.
Dizabilitatea nu este o alegere, acceptarea da. Dar acceptarea trebuie să aibă și conținutul emotional potrivit, altfel se transformă în resemnare. O călătorie de la șocul emoțional o data cu descoperirea unui diagnostic, prin negare, furie, tristețe, neputință, negociere, frică, vinovăție și rușine, până la căutarea iertării, sensului și înțelegerii.
Calea de la „De ce mi se întâmplă asta?” la „Ce mă învață această situație?” sau calea de la durere la cunoaștere și pace unde conștientizarea de sine este esențială. Toate vor fi clarificate în aceste întâlniri, de unde părinții vor pleca cu zâmbetul pe buze de fiecare data.

Ateliere și Evenimente tematice de lucru și socializare

În cadrul Atelierelor de lucru și Evenimentelor tematice se permite crearea unui context de socializare autentic prin combinarea terapiei ocupaționale, artterapiei, dramaterapiei și ludoterapiei în cadrul căruia are loc exteriorizarea conflictelor de zi cu zi ale copiilor, într-un mediu sigur, unde ei pot acționa liber pentru a-și gestiona sentimentele și a înțelege care e motivul anumitor reacții și comportamente ale lor.
CinemaGrup
Modalitatea perfecta de a îmbina conexiunea cu grupul de copii, dobândirea de noi cunoștințe, exersarea răbdării și a atenției. Copiii care se sperie de zgomote intense se pot obișnui treptat cu acestea prin creșterea progresivă a sonorului. Un alt mod de a socializa și de a petrece timpul într-un fel constructiv.

Atelier protejat adulți speciali

Sunt concepute pentru a sprijini dezvoltarea personală și socială a adulților cu nevoi speciale, si se concentrează pe îmbunătățirea abilităților de comunicare, pe creșterea încrederii în sine și pe dezvoltarea abilităților de viață independentă.
Participanții sunt încurajați să își exprime emoțiile și gândurile într-un mediu sigur și susținător, facilitând astfel o mai bună înțelegere a propriei identități și a relațiilor cu ceilalți.
De aceste ateliere nu beneficiază doar participanții direcți, dar contribuie și la sensibilizarea comunității cu privire la provocările și potențialul persoanelor cu dizabilități. Prin promovarea incluziunii și acceptării, aceste ateliere ajută la reducerea stigmatizării și a barierelor sociale, încurajând o societate mai deschisă și inclusivă.

Ce spun cei cu care am lucrat până acum?

  • Copiii meu vin cu drag la centru de fiecare dată. Ajung acasă și doar îi întreb unde mergem azi și spun direct că la Alina fără ca eu să îi ajut. Cel mai mult progresul pentru mine ca mamă se vede la V. Spune mult mai multe cuvinte și înțelege tot  mai bine ce are de făcut.  Pentru mine faptul că am ajuns la centru dumneavoastră a fost o mulțumire și pe de altă parte și o liniștire. De când venim la centru totul a început să meargă din nou în sus spre reușite. Vă mulțumim că de fiecare dată încercați să ne ajutați și în privința orelor stabilite dar și prin căldura cu care sunt cei mici primiți. Eu mă bucur că ei vin cu drag și pleacă de acolo la fel de încântați.

  • Sunteți de nota 💯!!! Noi suntem foarte mulțumiți de terapia din cadrul centrului.. Dna Alina cred ca este unul dintre cei mai buni terapeuți din orașul nostru, ideile dânsei de pus în aplicare, ne-au ajutat foarte mult🙏și pe aceasta cale ii mulțumim frumos pentru suport, perseverenta și răbdare!

  • Sunteți niște oameni minunați, iar doamna Alina un om extraordinar! Va pupam

  • Va recomandam cu drag și vă iubim.. David iubește acest centru, este mult mai vorbăreț, mai interactiv și mult mai sociabil... Și mergem în continuare, pe acest drum, împreună

  • Noi suntem foarte mulțumiți, ați făcut minuni !  Tot respectul și recunoștința  pentru doamna Alina!

  • Mulțumim pentru tot ceea ce faceți  pt toți copiii!Tot respectul și multă  sănătate și putere pt a-i ajuta în continuare!

  • Mulțumim frumos pentru cum lucrați cu copiii, succes în continuare, nota 10 cu felicitări .

  • Si noi va multumim foarte mult pentru profesionalism si pentru terapiile adaptate la nevoile si interesele copilului meu; va multumim si pentru atelierele atat de interesante care le incita copiilor curiozitatea si care ii fac sa descopere in ei puterea de a fi atat de capabili, va multumim pentru sustinere, incurajari, grija, implicare si pentru ca ne ajutati atat de mult copiii; va multumim si pentru zambete, pentru vorbele bune si pentru toate eforturile pe care le-ati facut pentru a le oferi copiilor un centru atat de frumos si cu atat de multe dotari. Va multumim pentru TOT!

  • Și eu sunt mulțumită de doamnele de la  centrul AVA și de tot ceea ce fac pentru fetița mea! Vă mulțumesc mult pentru eforturile pe care le depuneți!

  • Eu va multumesc ca sunteti alaturi de copiii nostrii speciali si ca faceti tot posibilul sa fie ei bucurosi.

    Aveam nevoie de un centru in orasul nostru cum este centrul Ava

  • Primul semn ca terapia merge bine este că se vad în comportamentul copilului meu, în rezultatele vizibile.

    Noi nu putem decât sa va mulțumim ce faceți pentru fiecare copil.

  • Chiar suntem foarte mulțumiți pentru ceea ce faceți pentru copiii noștri minunați totodată mulțumim frumos și  va dorim succes în continuare  Va mulțumim încă odată!!!!

  • Noi suntem foarte mulțumiți atat de terapia din centru cat si de doamnele terapeute, rezultatele s-au vazut destul de repede si pentru asta nu putem decât să vă mulțumim frumos!

  • Noi am început terapia 3C de 2 luni și deja se vad rezultate, băiatul meu este mai  atent, are răbdare sa aștepte si sa ducă pana la capăt un traseu. Multumim Doamna Alina pentru tot!

  • Si la noi s-au vazut rezultate foarte rapid! Dupa primele sedinte a sarit de pe treapta de jos a scarii, ceea ce el nu facuse niciodata. Terapia 3C ste o terapie foarte buna!

  • Când am venit cu M. la Terapia 3C, in Ianuarie anul trecut , era agitat și plângea continuu, dărâma tot ce vedea in cale, voia sa plece din sala si nu voia sa lucreze deloc la măsuță . Toate acestea au durat aproximativ 2 luni, timp in care răbdarea mi-a fost testata la maxim. Au fost momente in care m-am gândit ca ar fi mai bine sa cedez și sa nu mai continuam , dar am simțit susținere din partea terapeutului. Nu m-a făcut nicio clipa sa ma simt incomod , am simțit ca locul nostru este acolo. Astăzi ne uitam uimiți la copilul meu cum lucrează la măsuță si se descurcă aproape singur la traseu . Atenția si concentrarea sunt vizibil îmbunătățite . Va mulțumim !

  • Suntem foarte mulțumiți și încântați și apreciem tot ceea ce faceți pentru micuții speciali🥰 ! Absolut tot personalul este și sunteți minunată/minunate !

  • Vă recomand cu drag,și va mulțumim din suflet ce ați făcut pt copii mei! Doamna Alina care este un terapeut și un profesor de nota sută

parallax background

Centrul Multifuncțional Psihosomatic AVA

Visul nostru împlinit este Centrul Multifuncțional Psihosomatic, un centru în care copiii noștri și mulți alți copii speciali să beneficieze de terapii de recuperare, de socializare, de activități ocupaționale și artistice, un loc în care să nu fie marginalizați, în care să-și petreacă timpul în scop util, să realizeze lucruri frumoase de care să fie mândri.

Un loc unde să ajutăm și părinții și copiii deopotrivă.