...
Aria neuro-psihomotorie
martie 12, 2024
Terapie individuală copii
martie 14, 2024
Aria neuro-psihomotorie
martie 12, 2024
Terapie individuală copii
martie 14, 2024

Asociația

Asociația AVA Autenticitate, Varietate, Acceptare a luat naștere în anul 2020 din dorința de a duce la alt nivel procesul de recuperare al persoanelor cu dizabilități și de a atrage atenția asupra importanței conexiunii minții cu sufletul.

Misiunea noastră este de a aduce liniște, echilibru și zâmbete pe chipurile copiilor cu dizabilități și familiilor acestora prin conectarea terapiilor ce stimulează partea cognitivă cu terapiile ce antrenează partea psihomotorie, și aducerea atenției asupra importanței îmbinării activităților în funcție de stadiile de dezvoltare și potențialul copiilor. Foarte importantă în acest proces este familia și susținerea persoanelor de referință pentru micuți.

În ianuarie 2022 am pus bazele Centrului Multifuncțional Psihosomatic AVA prin amenajarea unui spațiu generos și transformarea acestuia în cel mai primitor și cald spațiu. Am reușit acest lucru fiind susținuți de Asociația Zi de Bine și sponsori, precum și de Fundația Comunitară Vâlcea, la care am și participat cu câteva luni înainte la un eveniment anual organizat de ei: Vâlcea Forest Run, unde am reușit să adunăm ore de terapie pentru scopul nostru.

Timp de un an am reușit să oferim susținere copiilor care ne-au trecut pragul și părinților lor prin organizarea diferitelor activități necesare recuperării acestora: acordarea de training și suport, susținere emoțional-afectivă și informațională a familiilor acestora prin grupuri de suport și consiliere psihologică, integrarea socială, evaluare psihologică pentru copii și stabilirea individuală a planului de intervenție terapeutică, recuperarea și optimizarea neuro-psihomotorie a copiilor cu autism, ameliorarea diferitelor tipuri de retard neuropsihomotor asociat cu alte tulburări, sindrom Down, tetrapareze spastice prin Terapia 3C, recuperare cognitivă și logopedică, organizarea de ateliere de lucru care să încurajeze socializarea și să dezvolte capacitatea de conectare a copiilor între ei și a copiilor cu părinții lor, monitorizarea evoluției copiilor ieșiți din program, ce au fost integrați în alte forme de educație și asigurarea suportului necesar. 

În februarie 2023 ne-a bucurat un nou proiect Vorbăreț, susținut de Asociația Zi de Bine, datorită căruia 50 de copii cu deficiențe logopedice au beneficiat gratuit de terapie timp de 6 luni. Astfel, la sfârșitul programului am avem 50 de copii cu zâmbetul pe buze, încrezători în ei, cu stimă de sine ridicată, gata să facă față cu succes provocărilor ce vor urma, părinți și bunici mai liniștiți și bucuroși, cadre didactice (profesori și educatori care au participat direct la workshopuri și profesori beneficiari indirect – la clasă) și care simt mai multă împlinire și siguranță că se descurcă cu astfel de copii cu dificultăți logopedice și că au o clasă armonioasă și cine știe câte alte persoane care vor fi ajutate de acești copii deveniți adulți, pentru că au avut șansa unei educații fără tulburări sau blocaje. În cadrul workshopurilor atât părinții cât și specialiștii au asistat la prezentarea unor teme de interes, foarte utile și idei noi în ceea ce privește intervenția logopedică, gata să fie puse în practică.

În ianuarie 2024 am finalizat amenajarea unei săli de capacitate mare pe care o folosim la ședințe, cursuri, workshopuri, grupuri suport pentru părinți și diferite activități ce cuprind socializare, cunoaștere, acumulare de noi deprinderi.

Martie 2024 ne aduce licența definitivă a serviciului social Centru de zi pentru pregătirea și sprijinirea integrării sau reintegrării copilului în familie și un orizont întreg de oportunități.

Ne-am specializat în Terapia Feuerstein, aceasta metodă constituie un proces terapeutic eficient și complex atât pentru copiii cu diferite dizabilități (sindrom Down, tulburare din spectrul autist, deficiența mintală, tulburări de învățare, tulburări de comportament, tulburări de vorbire, ADHD, ADD), cât și pentru adulții diagnosticați psihiatric.

Intervenția cu ajutorul Programului de îmbogățire instrumentală Feuerstein (FIE) și-a dovedit eficiența în cazul copiilor care se confruntă cu dificultăți de adaptare sau de învățare, cu cerințe educative speciale (C.E.S.). Acesta are un rol important din două puncte de vedere: Pe de o parte, construiește noi strategii de adaptare, relaționare și învățare. Pe de altă parte, remediază și stimulează procesele de gândire. atenția și funcțiile executive care îl pun în dificultate pe copil, dezvoltă abilități sociale și de relaționare, reduce impulsivitatea. 

Ne bucurăm de rezultatele frumoase obținute și lucrăm permanent la îmbunătățirea serviciilor participând la cursuri de perfecționare, evaluări periodice ale copiilor și contact permanent cu părinții și aparținătorii.

La ce suntem foarte buni: terapie individuală copii tipici sau speciali (logopedie, ludoterapie, consiliere, psihoterapie), terapia 3C (recuperare neuro-psihomotorie), grupuri de logopedie, ludoterapie, socializare, creație, CinemaGrup, ateliere de gătit și evenimente tematice; consiliere, psihoterapie și grupuri de dezvoltare personală adolescenți; consiliere, psihoterapie adulți, grupuri suport pentru părinți, dezvoltarea autonomiei personale, stimularea și dezvoltarea gândirii, antrenarea atenției concentrate, dezvoltarea limbajului și a comunicării, reechilibrarea persoanelor cu diferite tulburări afective.

 

Asociația AVA
Acest website utilizează cookies pentru a vă îmbunătăți experiența. Aflați mai multe la Data Protection Policy.
Aflați mai multe
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.